מתכונים

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed in blandit nisi. Donec nunc magna, tempus in ultrices vitae, mollis in neque. Praesent maximus, justo sed iaculis suscipit,

always made with a simle

קיש בטטה

 

 

 

 

 

 

 

 

לבצק פריך מלוח:

תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ

200 גר' קמח

100 גר' חמאה

1 ביצה

1 כף מים

1/2 כפית מלח

 

למלית:

3 שיני שום 

1/2 קילו בטטה

150 גר' טבעות גבינת עיזים

כף טימין

200 סמ"ק רטב רויאל 

 רוטב רויאל:

1/4 ליטר שמנת מתוקה

3 ביצים

1 חלמון ביצה

קורט אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור

 הכנת הרוטב: מערבבים את כל החומרים בקערה .

 

אופן ההכנה :

בצק: שמים קמח, מלח וחמאה במעבד מזון עם להב מתכת במהירות בינונית עד קבלת תערובת פירורית (כמו קוסקוס). מוסיפים את הביצה והמים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

המלית: חותכים את הבטטות לקוביות קטנות ואופים בתנור עם שמן זית, טימין, מלח ופלפל  במשך 10 דק' ב180 מעלות.  מוציאים ומצננים. 

הרכבת הקיש: מוציאים את הבצק מהמקרר מרדדים ומניחים על תבנית פאי. אופים אפייה "עוורת" (שמים נייר אפייה על הבצק ומעליו שעועית יבשה שתשמש משקולת) במשך 10 דק'. מוציאים את הבצק ומסדרים עליו את הבטטות, מעליהן את טבעות הגבינה ויוצקים את הרוטב. אופים במשך 25 דק' ב180 מעלות.

 

 

 

 

 

 

פאי שוקולד 

 

 

 

 

 

 

בצק פריך מתוק:

תבנית בקוטר 20 ס"מ

100 גר' אבקת סוכר

2 כוסות קמח

200 גר' חמאה 

2 חלמונים

 

גנאש שוקולד מריר:

250 גר' שמנת מתוקה

250 גר' שוקולד 60% מוצקי קקאו

 

אופק ההכנה:

הבצק: מערבבים במעבד מזון עם להב מתכת חמאה, קמח ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת פירורית (כמו קוסקוס). מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

הגנאש: מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד. מחכים שיימס ומערבבים לקבלת מרקם חלק.

הרכבת הפאי: מוציאים את בצק ומרדדים לעובי של ס"מ 1. מניחים את הבצק על תבנית הפאי ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 30 דק', עד שהבצק מזהיב.

מוציאים מהתנור ושופכים את הגנאש על הבצק. מכניסים למקרר עד שמתייצב. 

Click Here to Edit Your Title

התוכן בבניה

Food & sweets